Biografie

In 1993 begon Robby met trompet aan het Stedelijk Conservatorium te Leuven bij dhr. Leo Wouters en bij dhr. Diederik De Roeck. Hij had meteen de smaak te pakken en speelde niet veel later zijn eerste solo met de plaatselijke vereniging. 

Nadat hij de Muziekacademie beëindigde met grootte onderscheiding zette hij in 2003 zijn studies verder aan het Lemmensinstituut te Leuven bij dhr. Léon Pétré.

Na het behalen van zijn Bachelor volgde Robby zijn Master Trompet bij dhr. Leo Wouters en dhr. Benny Wiame.

Robby volgde masterclasses bij o.a. Ivano Ascari, David King, Joseph Burgstaller, Paul Archibald, Jeroen Berwaerts, Frank Pulcini, Vladimir Kafelnikov, Hannes Läubin, Matthias Hôfs, Jens Lindemann, Anthony Plog, Manu Mellaerts & Eric Miyashiro.

In 2009 studeerde hij af als Master Trompet en vervolledigde zich met een Master na Master Trompet en een Master Kamermuziek. 

Robby werkt regelmatig als vervanger/vaste trompettist in verscheidene ensembles en orkesten waaronder Brussels Philharmonic, Belgian National Orchestra, Antwerp Symphony Orchestra, OperaBallet Vlaanderen, St.- Petersburg State Symphony Orchestra, Antwerp Philharmonic Orchestra, Orchestre Philharmonique Royal de Liège, La Passione, Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht, Gabriëli, Orkest der Lage Landen, European Philharmonia en Kamerfilharmonie Vlaanderen.

Als leerkracht koper en ensemble is Robby werkzaam in de Academie voor PodiumKunsten Overijse & de Gemeentelijke MuziekAcademie Sint-Pieters-Woluwe. Robby is verbonden als docent trompet aan de British School of Brussels. Hij volgde de opleiding tot leerkracht aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. 

Samen met hoorniste Elke De Ridder, heeft Robby BOMUZE opgericht. BOMUZE geeft Elke en Robby de kans om in binnen-en buitenland concerten te verzorgen, les te geven en allerhande muzikale evenementen te organiseren.